Derfor skal du melde dig ind i en a-kasse

Ingen kommentarer Share:
Meld dig ind i en a-kasse, hvis du er studerende
22xxss

At være medlem af en a-kasse kan virke meget voksent, og måske er du også en smule forvirret over, hvad det er. Dog kan det være en rigtig god idé at melde sig ind i en, hvis du er studerende, eller hvis du netop er begyndt at arbejde. 

Det behøver heller ikke være så svært at finde ud af, og hvis du ønsker hjælp til det, kan du læse med herunder.

Vær sikker på altid at have en indkomst

Hvad er en a-kasse?

En a-kasse er en slags forening, som du kan melde dig ind i, og som vil sikre dig, hvis du af den ene eller den anden årsag skulle miste dit job. 

Hvis du er studerende, kan du melde sig ind i en a-kasse, og så vil du faktisk være berettiget til dagpenge, når du er færdiguddannet. Det kan være rigtig smart, hvis du får svært ved at finde et job.

Det samme gælder, hvis du arbejder, og du ikke er medlem af en a-kasse – hvis du bliver fyret, eller du ønsker at sige op, kan du få dagpenge, så du ikke står uden indtægt eller med et meget lille beløb til dig selv om måneden. 

En a-kasse kan også hjælpe dig med andre ting, og hvis du samtidig melder dig ind i en fagforening, er du fuldstændig dækket ind. Hvis du en dag ikke har et job længere, og du ikke kan finde et nyt lige med det samme, eller hvis du bliver syg eller ikke bliver behandlet ordentligt på din arbejdsplads, kan du kontakte din a-kasse og din fagforening. Disse to hænger nemlig i mange tilfælde sammen, og hvis du melder dig ind i en a-kasse, har du næsten altid mulighed for at melde dig ind i foreningens fagforening, når du er i gang.

Væg den rigtige a-kasse

Grunde til at melde sig ind i en a-kasse

Der er mange gode grunde til at melde sig ind en a-kasse, som du også kan læse længere oppe. For det første er du sikret, hvis du mister dit arbejde, men det er faktisk også a-kassen, der er med til at sikre dig, hvis du bliver syg, og så er de med til at udbetale dine feriepenge og din efterløn.

Hvis du bor i Danmark, er der faktisk ikke nogen gode grunde til ikke at være medlem af en a-kasse, og hvis du af den ene eller den anden årsag ikke har fået meldt dig ind endnu, er det bare om at gøre det.

Ønsker du hjælp til at finde den rigtige a-kasse for dig, kan du se mere her.

Previous Article

Et personligt hjem kan skabe en dejlig stemning hos dig

Next Article

Få facaden til at se præsentabel ud med rene tagrender

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.