Brug papir, hvis du vil undgå for meget skærmtid

Ingen kommentarer Share:
papir
22xxss

Hver eneste sekund af hvert minut af hver time, af hvert døgn, uge, måned, år sidder vi foran vores skærme. Vi bruger dem på arbejde, på vej til og fra arbejde, når vi holder pause, når vi holder fri og når vi slapper af. 

Telefonskærmen er, enten det første du rører ved om morgenen, eller også venter du til det første toiletbesøg. Det er voldsomt og meget realistisk. 

Har du nogensinde overvejet, om det overhovedet hjælper dig, styrker dit arbejde og din hukommelse derhjemme? Hvis ikke, hvorfor så ikke vende det digitale ryggen? 

 

Skærmene overtager

Det er en mindre overdrivelse, at vi bruger skærmene hvert eneste minut. Det er dog ikke langt fra for mange mennesker. 

Hvis computeren bruges på arbejde, bruges telefonen i pausen og under transporten. Så bruges tv’et derhjemme eller computeren. Ikke hvert eneste minut, men skræmmende tæt på. 

Sådan har det faktisk ikke altid været. Der var faktisk en tid før skærmene overtog vores hverdag. Den tid er faktisk ikke for særlig længe siden. Og den var faktisk slet ikke dårligere for os eller mindre produktiv for det individuelle menneske. 

Skærmene bliver hurtigt en løsning, den bedste løsning på et problem, der kunne hedde arbejde eller lige en hurtig note. Det er dog langt fra sikkert, at realiteten er sådan. 

For skærmene har den irriterende og en smule foruroligende funktion, at den altid tillader, at du kan bruge en time eller to ekstra, hvis du nu skulle få lyst. 

Der er altid en fane åben, en ny kommentar på et medie eller noget tredje. Pludselig bliver din to do-liste erstattet af to timers skærmtid, hvor du har udnyttet absolut intet. 

En analog mand er også en moderne mand

Skal vi så forkaste den digitale verden? Selvfølgelig ikke, det ville simpelthen være umuligt helt at lægge den fra os uden enorme sociale konsekvenser. 

Det er dog muligt at lægge det lidt fra os. Det er muligt at finde din blyant frem fra gemmerne og noget papir. Det er muligt at skrive i hånden, at arbejde i hånden, at skrive en to do-liste på under to timer. Og det er alt sammen muligt analogt, så drop den digitale verden en smule, hvis du kan genkende dig selv i teksten. 

 

Bliv ikke holdt tilbage af din tablet

Der går ikke noget af dig som mand, menneske eller moderne menneske ved, at du indrømmer, at du faktisk ikke kan styre din skærm. 

Du aner faktisk ikke, hvad du foretager dig, når den er tændt. Det er helt okay, og du er bestemt ikke den eneste. 

Den moderne mand, det moderne menneske er ikke et, der skal have en tablet for at kunne trække vejret, den giver ikke frisk og fornyet luft – måske faktisk tværtimod.

Det du skal bruge, er noget tid til en at komme væk fra skærmene. Du skal bruge noget tid med et papir, når du skal arbejde. Du skal bruge dine hænder og huske et tage en pause, hvor du bevæger din krop. 

Det er sådan en moderne mand klarer at leve i en skærmverden.

Previous Article

Husk de små ting når du skal ud og rejse

Next Article

Hvad skal du give dine arbejdere i gave?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.